fbpx

Câștigă job-ul dorit – pregătire pentru interviu

Încerci de mult timp să te angajezi dar nu reușești?

Ai fost invitat la multe interviuri și răspunsurile au fost negative sau ai ajuns în etapa finală a unui proces de angajare, dar a fost preferat  un alt candidat? Sau, și mai rău, ai trecut de mai multe ori prin situațiile de mai sus?

Îți înțeleg în totalitate supărarea! Întrebarea este pe cine te-ai supărat: pe angajator („Așa sunt toți, vor oameni cu experiență!”) sau pe tine („Iar am dat-o în bară …”). Pentru că nu există ceva ce poți schimba legat de angajator decât felul în care te percepe, Tu ești cel care poate aduce diferența în viitor.

Cât de pregatit ești pentru un interviu? Cât de bine știi ce trebuie să cunoști înainte de a participa la un interviu și, mai important, cât de bine știi să „te vinzi”? Ne referim, bineînțeles, la modalitatea de a prezenta toate experiențele tale profesionale în lumina potrivită, cea dorită de angajator, de a alege din toata experiența ta acele secvențe care se potrivesc perfect cu profilul cerut, de a ști ce să răspunzi și cum să răspunzi întrebărilor, maximizand atu-urile și minimalizând vulnerabilitățile.

La fel de important este să fi pregătit emoțional. Ce crezi că „citește” persoana din fața ta atunci când tu te simți temător, plictisit, furios sau supărat? La experiența pe care o are, citește, cu siguranță multe, dacă nu vei învăța să îți gestionezi sănătos și eficient emoțiile.

Este momentul să spui „Stop” și să nu mai permiți destinului să hotărască când te vei angaja. Vino la o sesiune individuală de pregătire pentru interviu de jumătate de zi, timp în care vei primi consilierea  necesară unei pregătiri solide, pentru a crea o impresie profesionistă angajatorului și pentru a influența răspunsul pozitiv pe care îl aștepți.

Mod de desfășurare:

  • Individual (tu și consilier) sau, dacă dorești, poți aduce un prieten aflat într-o situație similară
  • ½ zi (9.00-13.00 sau 16.00-20.00 )
  • Susținerea interviului cu repetările necesare
  • Sesiuni filmate de interviu
  • Feedback pozitiv și negativ în urma vizionărilor
  • Training pentru îmbunătațirile dorite
  • Simulare pentru pregatirea complexă a următorului interviu