fbpx

CV-ul, cartea mea de vizită

Încerci de mult să te angajezi dar nu reușești?

Ai fost invitat la multe interviuri și răspunsurile au fost negative sau ai ajuns în etapa finală a unui proces de angajare, dar a fost preferat  un alt candidat? Sau, și mai rău, ai trecut de mai multe ori prin situațiile de mai sus?

Îți înțeleg în totalitate supărarea! Întrebarea este pe cine te-ai supărat: pe angajator („Așa sunt toți, vor oameni cu experiență!”) sau pe tine („Iar am dat-o în bară …”). Pentru că nu există ceva ce poți schimba legat de angajator decât felul în care te percepe, Tu ești cel care poate aduce diferența în viitor.

Te-ai gândit însă că în tot acest proces CV-ul tău ocupă un loc important? Cât de bine arată acum CV-ul tău? Știi desigur că el reprezintă primul tău contact cu angajatorul. Acesta, înainte de a stabili interviurile propriu-zise, parcurge o etapă denumită selecție. Această etapă presupune introducerea filtrelor și alegerea CV-urilor potrivite cu profilul de candidat dorit.

De aceea, felul în care deja te prezinți prin CV are o importanță covârșitoare. Aspectul general, modul de redactare, atenția pentru fiecare cuvânt, scrierea cu diacritice, prezentarea în mod corect și eficient a experienței profesionale sunt tot atâtea motive pentru care un CV este bifat cu ”mai departe” sau ajunge la coșul de gunoi. Adaugă la toate acestea alegerea abilităților și competențelor necesare și importante pentru postul pentru care aplici și vei avea o imagine din ce în ce mai completă a aspectelor asupra cărora trebuie să fi atent.

Este momentul să spui „Stop” nebuloasei și să ceri ajutor profesionist. Nu trebuie decât să trimiți CV-ul tău și să accepți o sesiune de consiliere online de aproximativ 1 oră. În decurs de 1 zi,  un consultant Neva Training îți va retrimite înapoi un CV corect, complet și atrăgător pentru fiecare angajator!