fbpx

Comunicarea asertivă

Fără niciun dubiu, comunicarea este elementul fundamental al existenței umane, fără de care nu ar exista viață socială. Comunicarea asertivă s-a dezvoltat în ultimii ani ca o modalitate de adaptare eficientă la diverse situații purtătoare de tensiune și conflict, astfel că asertivitatea a devenit rezultatul unui set de atitudini și comportamente învățate care au ca și consecințe pe termen lung îmbunatățirea relațiilor sociale, dezvoltarea încrederii, respectarea drepturilor personale, formarea unui stil de viață sănătos și îmbunatățirea abilitaților decizionale.

Asertivitatea iți susține drepturile, iți protejează spațiul personal și te învață să îți exprimi punctul de vedere, emoțiile și nevoile într-un mod potrivit din punct de vedere social, onest și direct, care te ajută să îți atingi obiectivele fără a leza emoțiile și nevoile celorlalți. Astfel, asertivitatea este o balanță între agresivitate și pasivitate pe de o parte, și obținerea beneficiului propriu cu respectarea nevoilor celorlalți pe de alta parte.

Programul “Comunicarea asertivă” este un program de training customizat și interactiv, care se desfășoară pe durata a 2-3 zile (în funcție de mărimea echipei).

Beneficiază de follow-up săptămânal inclus timp de 3 luni și poate fi completat de un pachet minim de 6 sesiuni individuale de Business Coaching.