Este lăudabil că din ce în ce mai multe organizații văd procesul de coaching ca pe un instrument important de creștere a performanței individuale și organizaționale. Dar, pentru ca există instrumente variate de dezvoltare a angajaților, de la un simplu feedback până la training, există și confuzii majore în ceea ce privește coaching-ul. Cea mai des întâlnită greșeală este aceea de a participa împreună cu angajatul în activitățile sale zilnice, de a-l evalua și a-i oferi apoi un feedback. ”Gata, am bifat un coaching cu Alina!” … Oare? Oare așa să fie?
Nu, categoric nu! Coaching nu înseamnă feedback, coaching nu se face atunci când managerul vorbește și angajatul ascultă, și nici atunci când managerul, după o zi petrecută alături de angajat împreună cu clienții săi, trece note într-un formular de evaluare!
Coaching-ul este, înainte de toate, un proces de conștientizare al nivelului actual și unul de responsabilizare și angajament propriu pentru evoluția viitoare. Este un parteneriat care accelerează ritmul de dezvoltare al angajatului, ajungând la o performanță ridicată în direcția și în felul în care EL alege. Și, tocmai pentru că el alege, gradul de implicare și motivare este mai mare, deci și succesul obținut real.
Coaching-ul este un dialog purtat de pe poziții de egalitate, un dialog prin care Managerul ajută angajatul să elimine blocajele și prejudecățile și să găsească singur răspunsul la întrebările pe care și le-a adresat deja sau nu, întrebări fără de care însă nu ar exista răspunsuri generatoare de soluții. Faptul că răspunsurile nu îi sunt oferite de cineva (mai ales superior direct), ci apar ca urmare a propriei inteligențe și capacități de discernământ, îi oferă un plus de încredere de sine.
Programul “Coaching la zi” este un program de training customizat și interactiv, care se desfășoară pe durata a 2-3 zile (în funcție de mărimea echipei).
Programul beneficiază de follow-up săptămânal inclus timp de 3 luni și poate fi completat de un pachet minim de 6 sesiuni individuale de Business Coaching.